Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@10:13:20 GMT

از «گرمارودی» می آموزیم ...

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۵۵۹۱۹

از «گرمارودی» می آموزیم ...

سید علی موسوی گرمارودی؛ این نام با همین سادگی و بی‌پیرایگی، آن قدر اعتبار و ارجمندی دارد که هر چه لقب و عنوان و پیشوند و پسوند بر آن بیفزایی، چیزی بر اعتبار این نام نخواهد افزود، بلکه موجب اعتبار گرفتن آن لقب و عنوان خواهد شد از این نام که ناموری‌اش بسته القاب و عناوین نیست.

دکتر اسماعیل امینی/ شاعر و پژوهشگر ادبی

سید علی موسوی گرمارودی؛ این نام با همین سادگی و بی‌پیرایگی، آن قدر اعتبار و ارجمندی دارد که هر چه لقب و عنوان و پیشوند و پسوند بر آن بیفزایی، چیزی بر اعتبار این نام نخواهد افزود، بلکه موجب اعتبار گرفتن آن لقب و عنوان خواهد شد از این نام که ناموری‌اش بسته القاب و عناوین نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگان هنر و اندیشه با زندگی و سلوک و آثار و اقوالشان، گره از کار فروبسته جهان می‌گشایند. از نظر من یکی از معیارهای شناخت انسان‌های بزرگ همین است که ایشان، دوگانگی‌ها، تناقض‌ها، خط‌کشی‌ها و بن‌بست‌ها را به هیچ می‌انگارند و فراتر از محدوده‌ها و تنگناها، می‌اندیشند و می‌آفرینند و به جهان و انسان معنا می‌بخشند.

استاد ما دکتر سید علی موسوی گرمارودی، به گاهِ شاعری هم در قلمرو شکوهمند و فخیم زبان و بیان قصیده، فرازمند سخنوری می‌کند و هم در میدانِ فراخِ شعر آزاد، گوی سبقت از سخنوران اسلوب‌های نوپدید می‌رباید. نیز در شعر تغزلی و توصیفی، شیوایی سخن و شیدایی خیال و احساس را به هم می‌آمیزد و در غزل‌های دلاویز به ترنم برمی‌انگیزد؛ یعنی آشتی میان غزل و قصیده و شعر آزاد و منثور.

از استادمان می‌آموزیم که می‌توان در شعر منثور و سپید، زبان و بیان و ساختار شعر را با تجربه‌ها و رهاوردهای دوران تجدد شعر فارسی به اوج رسانید و در عین حال به ورطه اندیشه‌های رویگردان از سویه معنوی و وحیانی هستی، نیفتاد.

و از آن مهم‌تر اینکه آشنایی  با مظاهر تجدد در سخنوری، نه تنها شعر را به ستیز لجوجانه با فرهنگ و آیین و مواریث فکری این سرزمین، بر نینگیزد بلکه زمینه‌ساز آفرینش آثاری شکوهمند و بی‌بدیل چون «در سایه سار نخل ولایت» و «خط خون» شود.

استاد سید علی موسوی گرمارودی در ترجمه قرآن کریم، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه، بسیاری از دوگانه‌های به ظاهر غیر قابل جمع را با دانش و هنر و تجربه گرانسنگ خویش حل کردند؛ دوگانه‌هایی از قبیل:

- سادگی و رسایی زبان ترجمه در برابر شیوایی و فخامت نثر

- وفاداری به متن اصلی و انتقال صحیح مفاهیم در برابر حفظ ساختار و سیاق منطقی نثر فارسی

- حفظ سبک نثر عربی در ترجمه فارسی با توجه به تنوع سبک نثر بویژه در قرآن و نهج‌البلاغه در برابر رسایی متن فارسی و حفظ اسلوب‌های معهود ذهن خوانندگان فارسی زبان.

از استاد موسوی گرمارودی می‌آموزیم که در تألیف کتاب‌ها و مقالات علمی، دقت، اتقان، ژرف‌نگری و سامان‌مندی مطالب و دیدگاه استدلالی و تحلیلی، فارغ از ذوقیات شاعرانه و پرواز خیال در افق‌های باز احساس و عاطفه است که به کار می‌آید. همان‌گونه که هنگام آفرینش شعر، سیطره نگاه علمی و استدلالی و تحلیلی، ویرانگر ذوق و زیبایی و خلاقیت است.

در زندگی و سلوک استاد سید علی موسوی گرمارودی، راهگشایی‌های بسیار است.

شاعری خلاق با حضور تأثیرگذار در جریانات شعری روز که زندگی شاعرانه‌اش در انزوا نگذشته است.

در دوران استبداد سلطنتی، سالیانی زندانی سیاسی بوده است و در دوران پس از پیروزی انقلاب، در مسئولیت‌های فرهنگی و مناصب علمی‌ گوناگون خدمت کرده است.

در عین اشتغالات فراوان، همواره در خلوت خاص مطالعه و تتبع و تحقیق، چراغ دانایی و خردورزی را برافروخته است و آثاری ارزشمند و ماندگار آفریده است.

در زندگی، مسئولیت، مطالعه، تدریس، تحقیق، سرودن و پروردن چندین نسل از شاعران و ادیبان برجسته، استاد سید علی موسوی گرمارودی بر صراط مستقیمِ دیانت، اخلاق و معنویت و عشق به فرهنگ و ادب ایران، استوار و بی‌لغزش گام برداشته و راه پیموده و پیشگام و راهگشای و راهنمای بسیاران بوده است.

نام نامور سید علی موسوی گرمارودی، گواه راستینِ والایی و فرزانگی خردورزی است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سیدعلی موسوی گرمارودی فرهنگ و هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۵۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت تغییرکاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در چهارمحال و بختیاری

محمد موسوی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری در نخستین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی شهرستان سامان، گفت: در این شهرستان به دلیل موقعیت جغرافیایی، خاک حاصلخیز، وجود رودخانه زاینده‌رود احتمال وقوع این دو تخلف وجود دارد.

وی با بیان اینکه همه باید حافظ آب، خاک و اراضی ملی این مملکت باشند تا آیندگان نیز از این موهبت بهره‌مند شوند، افزود: برخی تخلفات از جمله تغییر کاربری اراضی و احداث ساختمان در باغات، خاک را از بین می‌برد.

موسوی اضافه کرد: احداث ساختمان در باغ‌ها و اراضی کشاورزی نیازمند اخذ مجوز قانونی است و در صورت احداث بنا و ساختمان غیرمجاز در زمین‌های کشاورزی و شکایت اداره جهادکشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری به مراجع قضایی، این تکلیف بر دوش دادگستری است، که طبق قانون رسیدگی کند.

وی گفت: با توجه به زندگی آپارتمان‌نشینی و اینکه آپارتمان‌های کنونی، متراژ‌های پایینی دارند و انبار‌های مناسب برای نگهداری ادوات کشاورزی و ابزار‌های مورد نیاز وجود ندارد و کشاورز در زمین کشاورزی خود، نیاز به سرپناه کوچکی دارد، نیاز است قانونگذار در خصوص احداث بنا‌های کوچک در اراضی کشاورزی تصمیم‌گیری کند.

بیشتر بخوانید

قلع و قمع ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان سامان

موسوی اظهار داشت: تاکنون در مجلس شورای اسلامی، در خصوص احداث بنا در اراضی کشاورزی، قانون مناسبی وضع نشده است و طبق قانون فعلی، بنا‌های احداثی باید تخریب شوند که این مساله می‌طلبد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص ساخت بنا‌های مجاز با متراژ معین در باغات، برای انباری تصمیم‌گیری کنند.

وی با تشکر از دادگستری شهرستان سامان و همه دستگاه‌ها و نهاد‌های اجرایی، دولتی، حاکمیتی، محلی در این شهرستان، گفت: در این شهرستان در سال‌گذشته روند ارتکاب جرم تغییر غیرمجاز کاربری اراضی زراعی و باغات ۲۳ درصد و تصرف عدوانی ۲۵ درصد کاهش داشته است.

موسوی با اشاره به اینکه سامان، یکی از شهرستان‌های گردشگری استان است و سالانه میزبان مسافران زیادی از سراسر کشور است، بیان داشت: اداره کل گردشگری و میراث فرهنگی استان، نگاه ویژه‌ای به شهرستان سامان داشته باشد و تسهیلات اشتغالزایی بیشتری، به متقاضیان واجد شرایط اختصاص دهد.

وی با اشاره به مشکلات برخی از طرح‌های کشاورزی در شهرستان سامان به خصوص دهستان شوراب صغیر اشاره کرد و اظهار داشت: برخی از طرح‌های کشاورزی در این شهرستان به دلایل گوناگون از جمله خشکسالی، منحل و یا ابطال شدند که باید برای احیا و یا واگذاری مجدد این طرح‌ها به واگذار شوندگان تصمیم گیری شود.

موسوی یکی از مهمترین مشکلات طرح‌های کشاورزی در استان و به خصوص شهرستان سامان را انتقال به دیگری عنوان کرد و ادامه داد: بار‌ها اعلام شده انتقال زمین کشاورزی توسط مستاجر اولیه به دیگران غیرقانونی است و در آینده مشکلاتی گریبانگیر طرفین قرارداد می‌شود و در صورت طرح دعوی، دادگاه طبق مُرِ قانون عمل می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • سرلشکر موسوی: ناوگروه ۸۶ ماموریت‌های دریایی ایران را به اوج بالندگی رساند
  • کودک‌ربایی از گیلان تا خلخال
  • رباینده دختر خردسال ۱۸ ماهه در خلخال تسلیم پلیس شد
  • کودک ربوده شده از گیلان در خلخال پیدا شد
  • افشاگری جدید یک نماینده مجلس درباره دریافت خودرو فیدلیتی توسط نمایندگان
  • حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ چقدر افزایش یافت؟
  • در دیدار مهم امروز فرمانده کل ارتش با دانشجویان چه گذشت؟
  • ممنوعیت تغییرکاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در چهارمحال و بختیاری
  • آتشنشانان شوش ۵۶ عملیات در بارندگی انجام دادند
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است